Zoeken in deze blog

zondag 5 november 2017

Headphones Amp met 2 x (ECC40 + E182CC "Aikido") + PY81 + PL36 triode + 2 x ECC83 + 0B2

Ik ben begonnen aan de bouw van een versterker voor mijn AKG K240 hoofdtelefoon (600 Ohm).

De versterker zelf is naar het "Aikido" ontwerp van Glass-Ware / Tubecad. De gestabiliseerde voeding is naar een ontwerp uit AudioXpress 2008, maar dan met een PL36 in plaats van een EL34, en een 0B2 stabilisatiebuis in plaats van een zenerdiode. De PY81 is voor een vertraagd opkomen van de voedingsspanning (de PY81 doet er zo'n 50 seconden over om te gaan geleiden, ruim genoeg dus voor de rest van de buizen om op temperatuur te komen).

Ik heb veel tijd besteed om te besluiten wat ik met het beschikbare chassis zou gaan maken voordat ik voor deze versterker voor mijn hoofdtelefoon koos (het chassis is ook erg geschikt voor een gitaarversterker met vier eindbuizen...).

Ik heb de bijna dwangmatige behoefte om iets te bedenken waarbij ik van een beschikbaar chassis alle beschikbare openingen voor buisvoeten kan gebruiken. Dat is met dit ontwerp net niet gelukt. Een opening voor een noval buisvoet blijft onbenut, maar in ruil voor deze concessie past nu de grotere voedingstransformator mooi in de daartoe bestemde opening.

Vandaag de nodige gaatjes in het chassis geboord. Nou ja, ik ben er eentje vergeten voldoende breed uit te boren en moet nog op vier plekken wat vijlen om de grotere voedingstransformator door de opening te krijgen omdat ik de aansluitingen op de hoeken van de trafo niet wil verbuigen (je zal je trafo zo maar mollen...).

Het voorlopig schema en wat foto's van de start:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten